Liesbeth Steen-Knopper tel nr. 06- 24248146
info@dietistenpraktijkd8.nl
www.dietistenpraktijkd8.nl
www.dietistengroepamsterdam.nl

Annet Pluister tel nr. 06- 33736771
annet.pluister@dietistengroepamsterdam.nl
www.dietistengroepamsterdam.nl

Bereikbaarheid
Wij zijn bereikbaar maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur
Laat een bericht achter indien de telefoon niet beantwoord wordt. U kunt ook een sms of e mail sturen.

Advies
In gezondheidscentrum Osdorp werken twee diëtisten van Diëtistengroep Amsterdam. U kunt bij ons terecht voor adviezen en behandeling van o.a. diabetes mellitus, overgewicht en obesitas (ook voor kinderen), hoog cholesterolgehalte, prikkelbaar darmsyndroom (PDS), obstipatie, hoge bloeddruk, voeding bij zwangerschap, ondergewicht en ondervoeding. Annet Pluister is tevens gespecialiseerd in voedselallergie. Binnen Diëtistengroep Amsterdam hebben we verschillende specialisaties in huis, zoals behandeling bij eetstoornissen, voedselovergevoeligheid of sondevoeding. Indien nodig kunnen wij met één van onze gespecialiseerde collega’s overleggen of desgewenst naar één van hen doorverwijzen.

Werkwijze
Een goed begin is het halve werk.

Een eerste consult duurt ongeveer 45 minuten. We bespreken dan onder andere welke vragen u heeft, wat u van de diëtist verwacht, wat uw klachten en eet- en leefgewoonten zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten welke andere factoren van invloed kunnen zijn. Samen stellen we een behandelplan op. Het bewust worden van uw eet- en leefgewoonten, het vergroten van uw motivatie en het komen tot verandering, staat centraal in de vervolgconsulten die meestal 15-30 minuten duren. Vervolgconsulten kunnen ook telefonisch plaatsvinden of in de vorm van een mailconsult indien u dat prettig vindt. Tijdens de begeleiding is er voldoende ruimte voor allerlei praktische vragen en adviezen. Indien u zelf niet naar de praktijk kunt komen, komt de diëtist bij u thuis.

Aanmelding en verwijsbrief
Wilt u een afspraak maken bij de diëtist, dan heeft u een verwijsbrief van uw arts nodig en zal de diëtist aan uw arts rapporteren. Ook zonder verwijzing kunt u een afspraak maken. U heeft dan eerst een screenings gesprek (om na te gaan of de diëtist met uw behandeling kan beginnen). In dit geval wordt hiervoor 15 minuten extra tijd in rekening gebracht. Indien nodig zal de diëtist met u overleggen om contact op te mogen nemen met uw huisarts.

Tarieven en vergoeding
In 2015 zijn er 3 behandeluren dieetadvisering in de basisverzekering opgenomen. Dieetadvisering voor personen van 18 jaar en ouder valt onder het verplicht eigen risico. In 2015 bedraagt dit € 375,- Indien uw verwijzer is aangesloten bij ketenzorg, geldt er geen verplicht eigen risico voor de dieetadvisering bij diabetes mellitus type 2.

Indien u voor diabetes mellitus type 2 verwezen bent door een van de huisartsen of praktijkondersteuners van het gezondheidscentrum, geldt dat er sprake is van ketenzorg en wordt dieetadvisering apart vergoed.

Als u aanvullend verzekerd bent voor dieetadvisering kijk dan op de website voor de hoogte van het bedrag: https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/dieetadvisering.aspx Per verzekeraar kan het bedrag verschillen.

Wilt u zelf betalen omdat u bijvoorbeeld uw eigen risico niet aan wilt spreken of omdat u meer begeleiding nodig heeft dan de vergoeding?

Screeningsgesprek 15 minuten 15 euro
Consult per kwartier 15 minuten 15 euro
Eerste consult* 75 minuten 75 euro
Eerste consult gespecialiseerd* 90 minuten 90 euro
Tweede consult** 45 minuten 45 euro
Vervolgconsult 30 minuten 30 euro
Telefonisch of mailconsult 15 minuten 15 euro
Toeslag huisbezoek 15 euro
* Waarvan 2x 15 minuten indirecte tijd ** Waarvan 1x 15 minuten indirecte tijd

Het opstellen van een voedings- en dieetadvies, overleg met de verwijzer of andere zorgverlener en aanvragen/bestellen van drink- of sondevoeding maken geen deel uit van de consulttijd en worden apart in rekening gebracht.

Afspraken die niet binnen 24 uur zijn afgezegd worden in rekening gebracht.